ყველაზე ძვირადღირებული ყავის გასინჯვა, პარიზში სასტუმრო “Ritz”-ში და ლონდონში „DSTRKT“-ის დაწესებულებაშია შესაძლებელი. აქ პატარა ყავის ჭიქა სულ მცირე 110 დოლარი დაგიჯდებათ.
საქმე იმაშია, რომ ეს უნიკალური სასმელი, სპეციფიური მეთოდით მზადდება. ყავას ასუფთავებენ მუსანგის მომნელებელი სისტემაში გავლით. მუსანგა, სამხრეთ და სამხრეთ-აღმოსავლეთ აზიაში მობინადრე ძუძუმწოვარია, რომელიც ცნობილია თავისი მონაწილეობით ყავის ერთ-ერთი ნაირ სახეობის “კოპი ლუვაკის” შექმნაში.
ეს ცხოველები, ჭამენ ყავის მარცვლებს და მომნელებლი სისტემით არჩევენ მათ, რის შემდეგადაც გამოიყოფა ყავის მარცვლები, რომლებიც არ აზიანებენ და არ არიან მავნე ადამიანის ორგანიზმისათვის. ნაწლავში, ყავის მარცვლები გარკვეული ფერმენტების მოქმედებსი ქვეშ იმყოფებიან, რომლებიც თავის მხრივ ცვლიან ამ განსაკუთრებული სასმელის გემოს.
17.05.13