რომელ კერძთან ერთად მივირთვათ სხვადასხვა სახის სასმელი მათ, ვისაც საკვების მიღების დროს, უყვარს ცოტაოდენი სასმელის მიყოლება სასურველია იცოდენენ, რომელ საკვებს, რომელი ტიპის სასმელი უხდება. ამას კი ქვემოთ მოცემულ ინფორმაციაში შეიტყობთ:
ცხვრის, საქონლის ხორცსა და ნანადირევს, რომელიც მარტივად ყველანაირი შეკმაზვისა და რთული სოუსების გარეშეა მომზადებული, უკეთესია მიაყოლოთ ძვირფასი დავარგებული წითელი ღვინო ეს ღვინო ასევე უხდება შემწვარ ინდაურსა და ღორის ხორცს.
საკმაზებიან კერძებთან ისეთი ღვინო უნდა შეარჩიოთ, რომელიც ხასიათდება პიკანტური გემო-სურნელით, შეხამებისას კი ღვინისა და კერძის სტრუქტურული შეთავსებადობაც უნდა გაითავლისწინოთ.
თევზისგან მომზადებულ კერძებს უხდებათ თეთრი ღვინო.
ტკბილ კერძებს, არ უხდებათ მშრალი ღვინოები, თუმცა ზოგიერთი ტკბილი და ნახევრადტკბილი ღვინო კარგად ეხამება მკვეთრად გამოხატული გემოს მქონე საკვებს.
მასალა მოამზადა
სალომე აფხაზაშვილმა






