• რეკლამა საიტზე
  • კონტაქტი
  • ჩვენ შესახებ
Monday, December 8, 2025
TTimes.GE
No Result
View All Result
19 °c
Tbilisi
  • მთავარი
  • პოლიტიკა
  • ექსკლუზივი
  • მსოფლიო
  • პერსონა
  • საზოგადოება
  • სპორტი
  • რელიგია
  • კატეგორიები
    • თბილისური ამბები
    • ბიზნესი და ეკონომიკა
    • სამართალი
    • ანალიტიკა
    • კულტურა
    • განათლება და მეცნიერება
    • მოგზაურობა
    • მკითხველის ბლოგი
    • რჩევები
No Result
View All Result
  • მთავარი
  • პოლიტიკა
  • ექსკლუზივი
  • მსოფლიო
  • პერსონა
  • საზოგადოება
  • სპორტი
  • რელიგია
  • კატეგორიები
    • თბილისური ამბები
    • ბიზნესი და ეკონომიკა
    • სამართალი
    • ანალიტიკა
    • კულტურა
    • განათლება და მეცნიერება
    • მოგზაურობა
    • მკითხველის ბლოგი
    • რჩევები
No Result
View All Result
TTimes.GE
No Result
View All Result

„ბადაგფრუტი“ – ტრადიციული კახური ნუგბარი ადგილზე მოყვანილი პროდუქტით

2 years ago
კატეგორია: ახალი ამბები, მთავარი მოვლენები
A A
„ბადაგფრუტი“ – ტრადიციული კახური ნუგბარი ადგილზე მოყვანილი პროდუქტით
გააზიარე Facebook-ზეგააზიარე Twitter-ზე

ადგილობრივი, ამა თუ იმ ქვეყნისთვის დამახასიათებელი ტკბილეული ყოველთვის სასურველია როგორც კონკრეტული, ასევე – სხვა ქვეყნების მოსახლეობისთვის. იმისთვის, რომ შენარჩუნდეს ინტერესი და გაიზარდოს მოთხოვნა, ნაწარმი უნდა იყოს ჯანსაღი, ხარისხიანი. სწორედ ეს უკანასკნელი განსაზღვრავს იმ წარმატებას, რომელსაც „ბადაგფრუტმა“ მიაღწია. ის ჯერ მხოლოდ ორი წელია, არსებობს. თუმცა, ასორტიმენტისა და ნამდვილი გემოს წყალობით, მისი შეძენის სურვილი ბევრს აქვს, არამხოლოდ საქართველოში. „თბილისი თაიმსს“ მაიკო ნარიაშვილი ესაუბრა.


რამდენი წელია, რაც „ბადაგფრუტი“ არსებობს?


ორი წელია, რაც „ბადაგფრუტი“ არსებობს. მანამდე, ერთი წელი საკუთარი სახელით  დავიწყე, მომხმარებლებისათვის შემეთავაზებინა საკუთარი, ხარისხიანი და ქართულ ინგრედიენტებზე დამზადებული პროდუქცია.


საინტერესოა, რა ისტორია აქვს თქვენს საქმიანობას?


ჩემი ჩურჩხელების წარმოების დაწყება შემთხვევითობა იყო. მეგობარს გაზაფხულზე დასჭირდა საზღვარგარეთ ჩურჩხელების წაღება და მთხოვა, სოფელში სანდოდ რომ შეგვეძინა, ვერ ვიშოვეთო. მქონდა შენახაული ბადაგი და კაკალი, დროც იყო საკმარისი, რომ დამემზადებინა და ასეც მოვიქეცით. როდესაც იქ დააგემოვნეს, ძალიან დიდი მოწონება დაიმსახურა ჩემ მიერ ნაუცბათევად მომზადებულმა ჩურჩხელებმა და სწორედ ეს გახდა ინსპირაციის საფუძველი – დამეწყო ჩემი პატარა საქმე. გამოვიყენე ბებიების მიერ ნასწავლი, ბადაგის მოდუღების ძველებური მეთოდი, ჩემზე მოვირგე, მცირე კორექტირება შევიტანე და გაამართლა.


რით მზადდება თქვენი ნაწარმი?


ჩვენი პროდუქტი ჩვენ მიერ მოყვანილი პროდუქტით მზადდება – ჩვენ მიერ მოდუღებულ ბადაგს ვიყენებთ, ჩვენ მიერ მოკრეფილ თხილეულს და ქართულ ფქვილს.
რაც შეეხება თათარის ბურთების თათარელებს – მისი საავტორო უფლებები მე მეკუთვნის, თათარის და ყველის დამეგობრების იდეაც ჩემია. ბევრი თათარა მრჩებოდა და გარშემო აღარავის უნდოდა მირთმევა, ამიტომ, გაჩნდა თათარელების იდეა.


ხშირად გაქვთ სიახლეები?


ახლახან მოვიფიქრე – თათარის ტყლაპში გადამეხვია  ხაჭოს გულსართი, ჩემებურად შეზავებული და გაამართლა, საოცრად გემრიელი ტკბილეული მივიღეთ. სპეციალობით ბიოლოგი ვარ, კვების პროდუქტების განხრით ექსპერტი და ჩემი დაგროვებული ცოდნა ამ მიმართულებით, წარმოებაში ძალიან მეხმარება – ზუსტად ვიცი მათი შენახვის პირობები და დრო.


 
ჩვენი პროდუქცია მომხმარებელს შეუძლია, დააგემოვნოს სხვადასხვა ფესტივალზე, რომელიც საქართველოში იმართება. ასევე, გვაქვს გასვლები საზღვარგარეთ, სადაც ვატარებთ მასტერკლასებს თათარის მომზადებაზე, ჩურჩხელის ამოვლებაზე, ვაცნობთ მისი წარმოშობის ისტორიას.
პანდემია რომ დაიწყო, მე იმ წელს მივიღე მონაწილეობა გლობალური ტრენერების აკადემიის კონკურსში, სადაც გატანილი მქონდა კახური ჩურჩხელის დამზადების პროცესის, მისი ისტორიის, შემადგენლობის, სასარგებლო თვისებების შესახებ ინფორმაცია და ამ კონკურსზე, სადაც 140 ქვეყანა იყო წარმოდგენილი, ავიღე ვერცხლის მედალი.

fb-share-icon
Tweet
ShareTweet

ახალი ამბები

„არის თითქმის ყველა სოსისის, ძეხვის, ქათმის „ნაგეთსებსა“ და ხშირ შემთხვევაში ნახევარფაბრიკატებში“ – სურსათის უვნებლობის სპეციალისტის მიმართვა
ახალი ამბები

„არის თითქმის ყველა სოსისის, ძეხვის, ქათმის „ნაგეთსებსა“ და ხშირ შემთხვევაში ნახევარფაბრიკატებში“ – სურსათის უვნებლობის სპეციალისტის მიმართვა

12/07/2025
ლუკა კურტანიძის განაჩენი ცნობილია
ახალი ამბები

ლუკა კურტანიძის განაჩენი ცნობილია

12/05/2025
“კარი გახსნა და გზაზე გადაირბინა…” – თელავში, 3 წლის ბავშვს მანქანა დაეჯახა
ახალი ამბები

“კარი გახსნა და გზაზე გადაირბინა…” – თელავში, 3 წლის ბავშვს მანქანა დაეჯახა

12/04/2025
„ყურადღებით იყავით, აკონტროლეთ ბავშვები!“ – პედიატრი მშობლებს მიმართავს
ახალი ამბები

„ყურადღებით იყავით, აკონტროლეთ ბავშვები!“ – პედიატრი მშობლებს მიმართავს

12/04/2025
„ძალიან ვთხოვ ყველას, რომ გააშუქოთ!“ – მერაბ შარიქაძის მიმართვა
ახალი ამბები

„ძალიან ვთხოვ ყველას, რომ გააშუქოთ!“ – მერაბ შარიქაძის მიმართვა

12/02/2025
მართალია, არ მიყურებია განათლების რეფორმებისთვის, მაგრამ გადასარევი რეფორმებია – ხატია სიჭინავა
ახალი ამბები

მართალია, არ მიყურებია განათლების რეფორმებისთვის, მაგრამ გადასარევი რეფორმებია – ხატია სიჭინავა

12/02/2025

კალენდარი

December 2025
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
« Nov    

სიახლეები

  • „არის თითქმის ყველა სოსისის, ძეხვის, ქათმის „ნაგეთსებსა“ და ხშირ შემთხვევაში ნახევარფაბრიკატებში“ – სურსათის უვნებლობის სპეციალისტის მიმართვა 12/07/2025
  • ლუკა კურტანიძის განაჩენი ცნობილია 12/05/2025
  • “კარი გახსნა და გზაზე გადაირბინა…” – თელავში, 3 წლის ბავშვს მანქანა დაეჯახა 12/04/2025

Categories

  • ანალიტიკა
  • ახალი ამბები
  • გამოკითხვების არქივი
  • განათლება და მეცნიერება
  • დიპ.დაიჯესტი
  • ეკონომიკა
  • ექსკლუზივი
  • ვიდეო
  • თბილისური ამბები
  • კატეგორიის გარეშე
  • კულტურა
  • მთავარი მოვლენები
  • მკითხველის ბლოგი
  • მოგზაურობა
  • მსოფლიო
  • პერსონა
  • პოლიტიკა
  • რელიგია
  • რჩევები
  • საზოგადოება
  • სამართალი
  • სპორტი


© 2020 Created by

No Result
View All Result
  • მთავარი
  • პოლიტიკა
  • ექსკლუზივი
  • მსოფლიო
  • პერსონა
  • საზოგადოება
  • სპორტი
  • რელიგია
  • კატეგორიები
    • თბილისური ამბები
    • ბიზნესი და ეკონომიკა
    • სამართალი
    • ანალიტიკა
    • კულტურა
    • განათლება და მეცნიერება
    • მოგზაურობა
    • მკითხველის ბლოგი
    • რჩევები

© 2024 Created by

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In