ქვემოთ მოცემულ ინფორმაციაში გაიგებთ თუ, რა სახის პროდუქტი არ უნდა მივირთვათ ძლიერ სიცხეში, რადგან მისი მიღება უარყოფითად არ აისახოს ჩვენს ჯანმრთელობაზე.
1. ცილოვანი პროდუქტები: ხაჭო. კვერცხი, ხორცი, მათ გადასამუშავებლად ორგანიზმს ბევრი სითხე სჭირდება. და იმ შემთხვევაში თუ სითხეს დიდი რაოდენობით არ მიიღებთ, ცილოვანი საკვები გაუწყლოების საშიშროებას წარმოქმნის.
2. სატაცური: ის დიდი რაოდენობით შეიცავს ამინომჟავებს, რომლებსაც აქვთ შარდმდენი ეფექტი. ამიტომ მისი მირთმევა არ არის რეკომენდირებული, რადგან ორგანიზმა სითხის მარაგი არ დაკარგოს.
3. კოფეინის შემცვლელი სასმელები: ყავა, ჩაი, კაკაო, კოკა-კოლა, ეს სასმელები, ახდენენ გაუწყლოებას.
4. ალკოჰოლური სასმელები და კოქტეილები, რომელთა გადამუშავებაც დიდი რაოდენობით სითხეს მოითხოვს სიცხეში კი გაუწყლოება მძაფრდება და მზის დარტყმის რისკიც მატულობს.
5. ძეხვეული და ქარხნული ტკბილეული. ისინი მალე ფუჭდებიან მითუმეტეს სიცხეში ამის რისკიც და მოწამვლის ალბათობაც იზრდება. ნაწლავური დაავადებები კი ზაფხულში ყველაზე გავრცელებული პრობლემაა.
მასალა მოამზადა
სალომე აფხაზაშვილმა