გთავაზობთ ტრადიციული და ყველასათვის კარგად ცნობილი კერძის მომზადების განსხვავებულ ვარიანტს! ღუმელში მომზადებულ ტოლმას უდავოდ განსხვავებული და ძალიან არომატული გემო აქვს.
ინგრედიენტები ტოლმისთვის:
კომბოსტო 1 საშუალო თავი
შერეული ხორცის ფარში 150 გ
ბრინჯი 50 გ
ხახვი 1 პატარა თავი
სტაფილო 1 ცალი
წყალი 100 მლ
ზეთი
მარილი და პილპილი
მოსასხმელი:
გახეხილი ყველი 100 გ
პომიდორი 2 ცალი
კამა და ოხრახუში
ნიორი 3-4 კბილი
არაჟანი 30 გ
მარილი და პილპილი
მომზადება:
მოწალეთ კომბოსტო, მოაცილეთ ფრთხილად ფურცხლები, ისე, რომ არ დააზიანოთ.
მოხარშით ბრინჯი (ოღონდ არა ბოლომდე). დაჭერით წვრილად ხახვი, გახეხეთ წვრილად სტაფილი. მოხარშულ და გაცივებული ბრინჯი შეურიეთ ფარშს, შეანელეთ მარილითა და პილპილით.
გაახვიეთ მომზადებული ფარში კომბოსტოს ფურცლებში და მოათავსეთ ღუმელის ზეთწასმულ ფირფიტაზე.
დაასხით წყალი, გადააფარეთ ფირფიტას ფოლა და შედგით 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 30 წუთი.
ახლა დაჭერით პომიდორი წვრილად, ყველი გახეხეთ, დაჭერით მწვანილი წვრილად, ნიორი დაჭყლიტეთ, დაუმატეთ არაჟანი, მარილი და პილპილი – ყველაფერი კარგად აურიეთ.
30 წუთის გასვლის შემდეგ, გამოიღეთ ღუმელიდან ტოლმა, მოხსენით ფოლგა, თანაბრად გაანაწილეთ მომზადებული “ქურქი” და შედგით ისევ 10-15 წუთი ღუმელში.
გემრიელად მიირთვით!
წყარო: marao.ge





